Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@01:11:49 GMT

آسیب رنگ مو به نقش برجسته چشمه علی/ عمق نفوذ مواد زیاد است

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۳۵۱۶۲

آسیب رنگ مو به نقش برجسته چشمه علی/ عمق نفوذ مواد زیاد است

به گزارش خبرنگار مهر، چند روز پیش برخی از افراد به دلیل نبود حفاظ برای نقش برجسته فتحعلی شاه شهرری توانسته بودند به نزدیکی این نقش برجسته رفته و موادی از جمله رنگ مو و اکسیدان را روی نقش برجسته بریزند. این اتفاق موجب آسیب و مخدوش شدن این میراث ملی شده بود.

بنابراین کارشناسان گروه حفاظت ایکوم ایران از این نقش برجسته بازدید و با هماهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان تهران به پاکسازی آن پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهنود گوهربین عضو این گروه توضیح داد: مشخص شده رنگ ریخته روی نقش برجسته فتحعلی شاه از جنس رنگ اکسیدان رنگ مو و رنگ خوراکی بوده است. این نقش برجسته موقعیت حفاظتی مناسبی ندارد به همین دلیل شاهد این اتفاق بوده‌ایم.

وی گفت: بعد از پاکسازی سطوح، با دوربین عمق نفوذ مواد را بررسی کردیم که متوجه شدیم مواد داخل سنگ نفوذ زیادی داشته است. بنابراین پاک شدن کامل آلودگی کار مشکلی است. با این وجود پاکسازی اولیه انجام شد. پس باید پاکسازی نهایی انجام شود.

گوهر بین بیان کرد: ضمن اینکه نقش برجسته به یک حفاظت دائم نیاز دارد. آنچه ما انجام دادیم با همکاری کارشناسان مرمت آثار تنها پاکسازی اولیه بود. اما این میراث ملی باید طرح مرمت و حفاظت داشته باشد.

کد خبر 5199775 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: چشمه علی شهرری شهرری ایکوم شهرداری تهران شورای شهر تهران ویروس کرونا وزارت آموزش و پرورش واکسن کرونا سازمان تامین اجتماعی پرونده قضایی قوه قضاییه محسن حاجی میرزایی ستاد ملی مقابله با کرونا شهر تهران بنیاد شهید و امور ایثارگران کمیته امداد امام خمینی حفاظت از محیط زیست نقش برجسته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۳۵۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تابوت‌های باستانی «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، کارگری در این ویدیو خطاب به مقامات محلی می‌گوید که «۱۲ ماه اینجا هستیم. جسد موجود در تابوت‌ها سالم بودند اما به دلیل شرایط بد نگهداری و مراقبت جسدهای باستانی نابود شدند.»

این در حالی است معاون میراث‌ فرهنگی خوزستان در این باره گفت: این تابوت‌ها مربوط به مراحل کاوش‌های فصل پنجم در سال ۱۳۹۸ است.

سیدمحسن حسینی اظهار کرد: با صدور مجوز فصل پنجم کاوش از سوی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی کشور، هیأت باستان‌شناسی به منظور کاوش علمی و نجات‌بخشی در محل محوطه تاریخی جوبجی حضور یافت که به دنبال آن، کاوش کاملاً علمی باحضور کارشناسان متخصص باستان‌شناس و مرمت‌گر انجام شد که حاصل این کاوش‌ها کشف تعدادی تابوت بود که در بعضی از آن‌ها بقایای اسکلت انسانی وجود داشت.

معاون میراث‌فرهنگی خوزستان ادامه داد: از همین‌رو، باحضور کارشناس مرمت‌گر در هیأت، اقدامات علمی و مرمتی اولیه روی تابوت‌ها و اسکلت‌ها انجام شد و سپس با ساماندهی اصولی، همه تابوت‌ها به منظور اقدامات بعدی از جمله مستندنگاری و مرمت، به کارگاه و آزمایشگاه پایگاه میراث‌جهانی منتقل شدند که در محیط آزمایشگاهی و کاملاً علمی مطالعات و اقدامات حفاظتی انجام شد و در حال حاضر  نیز این تابوت‌ها در انبار قرار دارند و به محض راه‌اندازی موزه باستان‌شناسی رامهرمز، همه اشیاء و تابوت‌ها به موزه رامهرمز انتقال خواهند یافت.

ایسنای خوزستان همان سال گزارشی با نام «ماجرای تابوت‌های جوبجی چیست؟» از کشف این تابوت‌ها تهیه و منتشر کرد.

او افزود: از آغاز کار دولت مردمی حفظ و حراست از اموال و اشیای ملی در اولویت کار میراث‌فرهنگی قرار گرفته و در سال جدید هم به منظور ساماندهی این تابوت‌ها و نیز اشیا و اموال فرهنگی پنج شهرستان دیگر، تامین اعتبار انجام داده‌ایم.

حسینی با اشاره به ویدیوی منتشر شده، گفت: بعد از گذشت پنج سال دوباره یک خبر که در زمان خود پاسخ داده شده بود را بازپخش کرده‌اند.

در هر هیات کاوش باستان‌شناسی حداقل یک نفر مرمت‌گر و یک نفر استخوان‌شناس وجود دارد که اقدامات و موارد حفاظتی اولیه را روی اشیای مکشوف انجام می‌دهند.

معاون میراث‌فرهنگی خوزستان خاطرنشان کرد: اشیا و اموال حاصل از کاوش‌های جوبجی در محل استاندار و مخزن امن قرار دارند، بخش از کشفیات هم در مجهزترین آزمایشگاه‌های میراث‌فرهنگی کشور توسط کارشناسان مرتبط و مجرب در دست بررسی هستند.

دیگر خبرها

  • گرم کردن غذا در مایکروویو ممنوع/ ۵ دلیل برای استفاده نکردن از مایکروویو
  • توقیف خودروی تخلیه نخاله در عرصه تاریخی
  • توقیف خودروی تخلیه نخاله روی تپه تاریخی فرخ آباد
  • دستگیری دو نفر به دلیل تخلیه نخاله در حریم یک تپه تاریخی در البرز
  • پاکسازی سفیدرود از ادوات صید غیرمجاز و برخورد قاطع با متخلفان آغاز شد
  • تابوت‌های باستانی «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • شهید مطهری  و آسیب شناسی انقلاب
  • آیا زالو واقعا می‌تواند درمان کننده باشد؟
  • زالو درمانی؛ انجام بدهیم یا نه؟
  • زالو درمان می‌کند؟