Web Analytics Made Easy - Statcounter

با افزایش سن مو‌ها کم‌کم رنگ‌دانه‌های خود را از دست داده و سفید می‌شوند، اما سفیدی زودرس مو‌ در ایام جوانی دلایل مختلفی دارد که در صورت رسیدگی می‌توان از آن جلوگیری کرد. خبرگزاری میزان _ باشگاه خبرنگاران نوشت: اغلب با افزایش سن، رنگ و جنس مو‌ها تغییر می‌کند، به طوریکه افرادی که در جوانی مو‌هایی به رنگ سیاه، قهوه‌ای یا بلوند دارند، با بالا رفتن سن آن‌ها ممکن است مو‌هایشان رنگ اصلی خود را از دست داده و به رنگ خاکستری یا سفید تغییر کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  اگرچه مو‌های سفید از ویژگی‌های پیری است، اما تار‌های موی بی رنگ می‌توانند در هر سنی پدیدار شوند.

طبق تحقیقات از مهمترین دلایل پدیدار شدن تار‌های سفید مو در جوانان و نوجوانان می‌توان به این موارد اشاره کرد: ۱. ژنتیک

ژنتیک اصلی‌ترین عامل در تعیین سفیدی مو است، متاسفانه این موضوع در برخی خانواده‌ها حتی قبل از سن ۲۰ سالگی هم ممکن است بروز پیدا کند.

۲. کمبود ملانین در بدن

در بسیاری موارد کمبود ملانین عامل اصلی سفید شدن مو است که البته تولید ملانین بستگی به تغذیه و مصرف مکمل‌های پروتئینی دارد.

۳. اختلالات پزشکی

برخی از اختلالات پزشکی می‌توانند سبب کمبود رنگدانه در مو‌های افراد شوند، این اختلالات از کمبود ویتامین B ۱۲ و یا مشکلات غده تیروئید و غده هیپوفیز بوجود می‌آیند.

۴. هورمون‌ها

هورمون بدن تاثیر بسزایی در رنگدانه موی سر دارد، به طوریکه عدم تعادل هورمونی باعث سفیدی موی افراد می‌شوند.

۵. استرس

فشار و استرس ناشی از مشاغل کاری از علل عمده سفید شدن بی موقع مو‌ها هستند که البته مصرف الکل و استفاده از غذا‌های فرآوری شده نیز در این راستا تاثیر بسزایی دارد.

۶. مواد شیمیایی

استفاده از شامپو‌های شیمیایی، صابون‌ها، رنگ مو در بروز این مشکل نقش دارند.

۷. عوامل بیرونی

سفید شدن و تغییر در رنگ مو‌ها ممکن است به دلیل عوامل خارجی همانند آب و هوا، آلودگی و قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی خاص باشد.

چگونه مو‌های سفید را درمان کنیم؟

۱. افزایش مصرف ویتامین B ۱۲

در اثر کمبود ویتامین B ۱۲ مو‌ها سفید می‌شوند، لذا مصرف این ویتامین می‌تواند از سفید شدن مو‌ها تا حدودی جلوگیری کند.


۲. تیروئیدتان را بررسی کنید

کم‌کاری تیروئید یک بیماری مزمن جدی است. برخی غذا‌ها می‌توانند با فعالیت غده تیروئید تداخل ایجاد کنند، غده تیروئید بر تمام عملکرد‌های حیاتی بدن تاثیر می‌گذارد، یک تیروئید کم‌کار، می‌تواند سبب سفید شدن مو‌های افراد شود.


۳. ترک سیگار

سیگار دارای اثرات نامطلوبی بر بدن است و می‌تواند به سفید شدن مو‌ها کمک کند.

۴. مصرف میزان فراوانی از آنتی‌اکسیدان‌ها

رژیم غذایی می‌تواند به جلوگیری از پدیدار شدن تار‌های سفید مو کمک می‌کند، همچنین از دست دادن رنگدانه می‌تواند رادیکال‌های آزاد را تولید کرده و مقدار آن‌ها را در حین بالا رفتن سن، افزایش دهد.


۵. غذا‌هایی که به کاهش روند سفید شدن مو‌ها کمک می‌کنند

غذا‌های دریایی، تخم‌مرغ و گوشت از جمله گوشت گاو و گوشت گوسفند را به میزان بیش‌تری مصرف کرده و از محصولات لبنی مانند شیر و پنیر نیز منابع خوبی برای تامین این ویتامین بهره ببرید، همچنین افرادیکه رژیم گیاهخواری یا وگان دارند می‌توانند مکمل‌ها یا محصولاتی را که با ویتامین B ۱۲ غنی شده‌اند را انتخاب کنند، غذا‌های غنی از آنتی‌اکسیدان مانند انواع توت، انگور، سبزیجات برگ سبز و چای سبز مصرف کنید.

برخی از خوراکی‌هایی که به شما کمک می‌کنند رنگ موی خود را حفظ کنید، عبارتند از:

– توت‌ها، زیرا غنی از ویتامین C هستند.

– جگر، زیرا به مبارزه با کم خونی و کمبود آهن کمک می‌کند.

– هویج، زیرا غنی از ویتامین آ است.

– اسفناج به تولید ملانین کمک می‌کند.

– تخم‌مرغ، زیرا غنی از ویتامین B ۱۲ است.

– لوبیا که منبع غنی پروتئین محسوب می‌شود.

– تخمه آفتابگردان که غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد معدنی است.

– چهارمغز منبع غنی از مس است که به تولید ملانین کمک می‌کند.

ممکن است مو‌های سفید دوباره سیاه شوند؟

در صورت تشخیص و درمان مناسب، روند سفید شدن تار‌های مو را می‌توان معکوس کرد، اما اگر این موضوع اختلال ژنتیکی باشد، بعید است که این روند معکوس شود، با این حال، می‌توان با یک رژیم متعادل و یک برنامه‌ی مناسب از مو مراقبت کرد.

بیشتر بخوانید: خواص گل محمدی؛ از سلامت پوست تا رفع بوی بد دهان انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود. برچسب ها: مو سلامت

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: مو سلامت سفید شدن مو ها ویتامین B ۱۲ غذا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۳۶۲۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار ! این نشانه‌ها به شما می‌گوید کمبود پروتئین دارید

متخصصان تغذیه میزان مصرف پروتئین روزانه را به ازای هرکیلو وزن بدن، هشت دهم گرم  می‌دانند، اما بسیاری از افراد مقداری کمتر یا بیشتر از این میزان مصرف می‌کنند.

به گزارش سرگرمی روز، بسیاری از افراد به ویژه بانوان که رژیم‌های غذایی سخت و سنگین دارند از مصرف کربوهیدرات و پروتئین خودداری می‌کنند، غافل از این‌که کمبود دریافت این مواد زمینه ساز بروز انواع عارضه‌های سلامت می‌شود.

موارد زیر از جمله نشانه‌های کمبود دریافت پروتئین است:

به خوردن خوراک‌های شیرین یا شور تمایل دارید

میزان کافی پروتئین دربدن سبب سوزانده شدن قند ناشی از مواد خوراکی و تنظیم آن می‌شود، از این رو رژیم خوراکی کم پروتئین سبب آزاد سازی بیشتر قند خون درون رگ‌ها و درنتیجه تمایل فرد به مصرف بیشتر خوراکی‌های شیرین یا شور می‌شود.

عضله‌های بدن ضعیف و آسیب پذیر می‌شوند

زمانی که به میزان کافی پروتئین دربدن وجود نداشته باشد بدن ذخیره کافی برای فعالیت‌های فیزیکی ندارد، عضله‌ها ضعیف شده و فرد توانایی کافی برای انجام فعالیت به ویژه ورزش ندارد.

کمبود دریافت پروتئین سبب می‌شود تا آسیب‌های ناشی از جراحی به زودی ترمیم نشده و فرد دچار درد‌های مفصلی و عضلانی شود.

ریزش موی سر پاسخ بدن به کمبود دریافت پروتئین

مصرف کم پروتئین می‌تواند سبب ریزش موی سر، شکنندگی ناخن ها، زرد شدن پوست صورت و احساس ضعف و ناتوانی شود. تک خوردن لب‌ها و پوسته پوسته شدن ناخن‌ها همگی از اثر‌های کمبود مواد پروتئینی دربدن است.

ضعف سیستم ایمنی بدن

سوء تغذیه و کمبود مصرف مواد مغذی به ویژه پروتئین‌ها سبب ضعف سیستم ایمنی بدن و ابتلای فرد به انواع بیماری‌ها می‌شود.

دراین حالت بدن ذخیره پروتئینی کافی برای مبارزه با عامل‌های بیماری زا نداشته و در زمان ابتلا به بیماری به سختی به درمان‌ها پاسخ می‌دهد.

ضعف خلق و خو و احساس عصبانیت

انتقال دهنده‌های عصبی مانند سروتونین و دوپامین همگی از پروتئین تشکیل شده‌اند و کمبود پروتئین سبب افت خلق و خو، ضعف اعصاب، کاهش میزان هوشیاری، عصبانیت و پرخاشگری در افراد می‌شود.

کم خوابی

کمبود پروتئین سبب کم خوابی، بی خوابی و دیدن کابوس می‌شود. تریپتوفان اسید آمینه‌ای ضروری برای سلامت بدن است که سبب احساس خواب آلودگی می‌شود. این اسید آمینه درخوراکی‌هایی، چون دانه‌های آجیل، گوشت بوقلمون، ماهی، برخی انواع پنیر، لوبیا، عدس و تخم مرغ موجود است. کمبود دریافت پروتئین می‌تواند سبب بدخوابی، بی خوابی و برهم خوردن تعادل هورمون‌های بدن شود.

درچه بازه های زمانی از روز پروتئین مصرف کنیم

بیشتر افراد بیشترین میزان پروتئین دریافتی خود را درطول وعده شام به دست می‌آورند، که دراین حالت به دلیل نزدیک بودن به زمان خواب، بیشتر پروتئین به صورت قند جذب بدن می‌شود، کارشناسان توصیه می‌کنند افراد در طول روز و در وعده‌های صبحانه و نهار نیز به میزان کافی پروتئین دریافت کنند تا بدن آن‌ها بیشتربه عضله سازی بپردازد و از ایجاد قند و چربی جلوگیری شود.

خوردن مواد پروتئینی یک ساعت قبل یا پس از انجام تمرین‌های ورزشی می‌تواند سبب عضله سازی، ترمیم بافت‌های عضلانی آسیب دیده دراثر ورزش و افزایش استقامت بدنی برای انجام تمرین‌های ورزشی و قهرمانی شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • فرهنگ مصرف نان مردم باید تغییر کند
  • این ویتامین‌هادر کاهش یبوست موثر هستند
  • به چه نانی نان کامل می‌گویند؟/ تاثیر نان‌های کامل در لاغری
  • این مواد غذایی سرشار از ویتامین C هستند
  • مناسب‌ترین میوه‌ها برای بیماران دیابتی
  • آیا حتما به خرید قرص ویتامین C نیاز داریم؟
  • روش‌های پیشگیری و قطع ریزش موی سر، ابرو و مژه
  • هشدار ! این نشانه‌ها به شما می‌گوید کمبود پروتئین دارید
  • «نان کامل» چه نانی است؟
  • خواص ریواس و فواید آب ریواس برای جوانسازی و لاغری + عوارض